Yangon, Myanmar için DIY Seyahat Rehberi, @Breingtravel


Myanmar, eski ve bugün hala Burma olarak biliniyor, hızla Güneydoğu Asya’da yeni bir gezginler haline geliyor. Adil bir şekilde, ülkenin halkına, mimarisine ve yiyeceklerine yansıyan canlı bir geçmişi olduğundan beri bulduğum gibi. Bir zamanlar Myanmar’ın başkenti, Yangon bugün ülkenin en büyük şehridir. Myanmar üzerinden yolculuğunuza nereden başlarsanız başlayın, kesinlikle Yangon’da durmanız gerekecek. Myanmar’a gelmeden önce bilmediğiniz birçok şey var, örneğin, birçok sokakın neden yerde kırmızı noktalarla dağıldığını veya insanların yüzlerinde neden “kir giydiğini merak edebilirsiniz.

Okuyabileceğiniz diğer makaleler:

Myanmar’da Meliá Yangon Hotel – Orient’de gerçek bir lüks tadı

Myanmar’daki en iyi lüks otellerin listesi

Myanmar’da Strand Cruise ile efsanevi bir yolculuk

Yangon, Myanmar’daki Thingyan Water Festival Deneyimi – Güzergah, Seyahat Maliyetleri ve İpuçları

Myanmar Seyahat Rehberi: Myanmar’da yapabileceğiniz 25 günlük geziler

İçindekiler

Seyahat ipuçları
Gezi Önemli Noktalar
Nerede yenir
Yangon, Myanmar’da nerede kalmalı
Seyahat bütçesi
Seyahat güzergahı 1
2. gün
3 gün

Yazar hakkında vize gereksinimleri
Pinterest’te misin? Bunları sabitleyin!

Seyahat ipuçları

Trafik üzerine bir not

Trafik, şehrin ana arterleri etrafında çok ağır olabilir, bu yüzden kolayca dolaşıp ana manzaraları alabilmek için Yangon şehir merkezinin kalbindeki Sule Pagoda’ya yakın kalmak en iyisidir. Veya koşuşturma koşusundan biraz uzak kalmak istiyorsanız, başınızı ışıltılı shwedagon pagoda ve People’s Park’ın yakınında bırakmayı seçin.

Etrafta dolaşma

Şehir etrafında dolaşmanın en kolay yolu taksidir. Hepsi beyaz oldukları ve üstte bir işaret olduğu için onları kesinlikle kaçırmayacaksınız. Normalde, taksi şoförleri biraz İngilizce konuşur. Otobüsler, şehir çok büyük olduğu için daha büyük bir zorluktur. Daha kısa mesafeler için bir başka alternatif de Trishaws (Tayland’daki Tuk Tuk gibi), ancak kaba fiyatınızı bildiğinizden emin olun, aksi takdirde kolayca koparılacaksınız.

Yangon’dan uzun mesafe

Uzun mesafeli geziler için JJ Express veya Elite otobüsünü kullanmanızı öneririm, çünkü ikisi de oldukça rahat ve ülke boyunca yeni bir otoyol olduğundan, Myanmar’ın kuzey kesiminde Bagan’a ulaşmak için sorunsuz bir yolculuğa çıkacaksınız.

Para birimi

ABD doları özellikle turizm endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak şimdi bu daha fazla azalır ve yerel para birimi Kyat’ın kullanımı tanıtılır. Yine de bazı ABD doları ile gelmek, yeni baskılı gevrek görünümlü olanları getirmek akıllıca, bir nedenden dolayı onları her zaman büyükannem 1968’den itibaren dolabından dışarı çıktıklarından daha fazla tercih ettiler.

Gezi Önemli Noktalar

Yangon’un yapacak ve görülecek çok şeyi var, birkaç gün boyunca şehirde kalsanız bile, hayat ve karakterle dolu sokakları keşfetmekten yorulmayacaksınız.

Shwedagon pagoda

İlk olarak, etkileyici boyutu, yüzlerce altın kaplama stupası, tapınakları ve heykelleri ve yerli halkın ve turistlerin bu özel yere akın ettiği bir vibe için 2.500 yaşındaki Shwedagon Pagoda’yı seveceksiniz. Dini dünyanın harikalarından biri ve bütün bir öğleden sonra pagodanın köşelerini ve crannies’i keşfetmek için kolay zamanınız olacak. Gün batımı da burada olmak için inanılmaz bir zamandır, çünkü insanlar heykellere ibadet ederken, çiçek teklifleri yaparken veya meditasyon yaparken kutlama atmosferine emilirsiniz.

Downtown Yangon

Tabii ki, Yangon şehir merkezini keşfetmek zorunda kalacaksınız. Bunu yapmanın en iyi yolu yürüyerek. Yangon ücretsiz yürüyüş turlarından birine katılın ya da kendi başınıza çıkın. Merkezi Sule Pagoda’da durduğunuzdan ve etrafında dolaşan yoğun trafiği ele geçirdiğinizden emin olun, yerel Bogyoke Aung San Market’te bir alışveriş çılgınlığı yapın, eski tren istasyonuna hayret edin, Strand Road boyunca İngiliz sömürge mimarisini görüntüleyin ve Don ‘ Bazı ilginç sanat eserleri görebileceğiniz oldukça gizli Pansodan Galerisi’ni ziyaret etmek için özledim ve her zaman tanışmak ve sohbet etmek için harika insanlar var.

Kandawgyi Gölü

Biraz dövülmüş yoldan, Yangon şehir merkezinin kaosundan çıkmak istiyorsanız, sakin bir vaha olan Kantawgyi Gölü yatıyor. Yangon’daki iki büyük gölden biri olarak, etrafında ağaçlar var ve yürüyüşe çıkmak için güzel bir tahta var. İnsanların çalıştığını tespit edeceksiniz ve buradan da uzaktan Shwedagon Pagoda’nın harika bir manzarasına sahipsiniz, özellikle güneş battığında ve pagoda aydınlandığını görmek için harika. Geleneksel dansları ve kültürel şovları izleyebileceğiniz bir kraliyet mavna gibi görünen Karawiek Sarayı’ndan bir çırpındığınızdan emin olun. Bir içki içmek ve rahatlamak için gölün etrafında bir avuç kafe var.

Yangon Dairesel Tren

Bu yavaş tren sizi yaklaşık 3 saat içinde şehrin etrafında götürüyor. Sadece şehri görmekle kalmayacaksınız, aynı zamanda çevredeki köyler ve kırsal alanlar, yol boyunca yeni pazarlar ve gerçek Myanmar hayatı. Muhtemelen yerlilerle tanışmanın en iyi yollarından biri. Genel olarak, Myanmar nüfusu çok oKalem ve yabancılardan öğrenmeyi merak ediyor, bu yüzden sizinle sohbet etmekten çekinmeyecekler.

Ulaşım İpucu: Bu rotadaki tren, otobüs, feribot, transfer rezervasyonu yapmanın en ucuz yolunu arıyorsanız, fiyatları karşılaştırmak için 12go.Asia kullanıyoruz!

Asya Toplu Taşımacılığı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *