Koh Lanta, Tayland


maceracı Kate’e en üst düzey kızların tatili bağlı kuruluş bağlantılarından oluşur. Bu bağlantılardan satın alma yaparsanız, size ek ücret ödemeden bir komisyon kazanacağım. Teşekkürler!

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş

“En sevdiğin yer neresi?”

Bu soruyu günde en az bir kez ve genellikle birkaç kez almasını istedim. Birçok gezgin kanıtlayabileceği için cevaplanması kolay bir soru değil. Listelerimiz uzun ve her şeyden önce bir yer seçemeyiz.

… Yoksa yapabilir miyiz?

Evet, bu doğru – aslında dünyada favori bir yerim var. Koh Lanta, Tayland adında küçük bir yer.

İçindekiler

Koh Lanta
Otuz kişilik kız kaçışımız
Soontreya Lanta Resort’ta yaşamak
Kick Back Bay’de tembel günler
Koh Lanta’yı motosikletle keşfedin
Kedicik ve köpek yavrusu
Dünyanın en iyi günbatımı
Sahilde gün batımı içecekleri
Koh Lanta’daki En İyi Restoranlar
Parti verelim
Koh Lanta’yı ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım veya Aralık
Dünyadaki en sevdiğim yer

Koh Lanta

Koh Lanta’yı ilk olarak 2010’da uzun vadeli seyahatlerime birkaç hafta kontrol ettim. Hemen aşık oldum.

Koh Lanta, geliştirme noktasına mükemmel bir şekilde vuruyor. Adanın çoğunda orman kulübeleri ve birkaç dağ ile karakterize rustik bir his var. Fiyatlar çok daha popüler komşu adalardan daha düşük. İnsanlar olağanüstü dostu. Ve gün batımları? Her yerde en iyisi.

Posh Resorts için Koh Lanta’ya gelmiyorsunuz (bunun için Phuket’e gidin). Buraya yüzünüze parti yapmak için gelmiyorsunuz (Koh Phi Phi daha iyi bir bahis).

Buraya geri dönüp kendinizden zevk almak için geliyorsun.

Otuz kişilik kız kaçışımız

Bu gezi için bir arkadaşım olurdu. Bu hırpalanmış bavulun Brenna (kesinlikle okumalısınız, orada en iyi seyahat bloglarından biri) ve aynı zamanda Tayland’da olacağım, bu yüzden Koh Lanta’ya birlikte bir gezi planlamaya karar verdik.

Şimdi, seyahatimizin cazibesi: Brenna ve ben yirmili yaşlarımızda Koh Lanta’ya gelmiştik ve şimdi ikimiz de 31 yaşındaydık. İkimiz de Koh-Lanta-with bir şey yapmıştık. Ve ikimiz de yirmi bir şey-buck-buck-buck-suzzling-Güneydoğu-Asya-Backpacker şeyi yapmıştık.

Bu sefer hayatımızda farklı bir şey bulmaya çalışıyorduk. Bu, biraz daha fazla sıçrayabildiğimiz, çok daha güzel bir konukevi almak ve pennies zevk almadan yemek için dışarı çıkabileceğim sevgili adamıza bir yolculuk olurdu. Bir ton gezi veya aktivite yapmak için baskı hissetmeyeceğimiz bir gezi.

Donma sıcaklıklarından (Boston benim ve Londra için onun için) uzaklaşıyorduk ve rahatlamak, sahilde takılmak, bazı kitapları okumak, bazı barlara çarpmak ve bazı havalı insanlarla tanışmak istedik.

Otuzlu yaşların başında olduğunuzda, eskisi kadar parti yapmıyorsunuz ve muhtemelen harcamak için çok daha fazla paranız var. Koh Lanta’da inanılmaz bir haftada zevk aldık.

Soontreya Lanta Resort’ta yaşamak

Orada kalan arkadaşlar beni bir akşam ziyaret etmeye davet ettiğinde, son seyahatimde Soontreya Lanta Resort’u keşfettim. Otelin gerekçesiyle ve havuzundan memnun kaldım, arkadaşlarımın rahat yataklar hakkındaki övgülerinden bahsetmiyorum ve çok daha fazla para kazanmaya başladığımda Koh Lanta’ya geri dönüp burada kalacağımı yemin ettim.

Söz verildi. Bu Koh Lanta kalmak için harika bir yer.

Resim: Agoda

Biz ikiz yatak ve sıcak su ile duş odası ile çok rahat bir bungalov vardı. Rahat yataklar ve yastıklar Tayland’da nadirdir, bu yüzden sonunda onları aldığınızda, onlardan zevk alırsınız!

İkiz yatak veya bir kraliçe yatak ile mevcut standart bir bungalov, yüksek sezonda (1 Kasım-14 Aralık ve 1 Mart-Nisan 30) gecelik çok uygun fiyatlı 2.700 baht (75 USD) (75 USD), bu da bölündüğünde daha da makul idi. ikisi arasında. (15 Aralık-29-Şubat-Şubat ayının zirve sezonu, gecelik 3.500 baht/97 $ ‘dır; 1 Mayıs-Ekim 31 Ekim’in düşük sezonu, gecelik 1.800 baht/50 $ maliyeti.)

Ayrıca, WiFi buradaki havuzda veya odanızda işinizi halletmek için yeterince iyi! Birkaç fırtına sırasında kısaca dışarı çıktı, ancak yedekleme için bir jeneratörleri var.

Soontreya, Back Bay’deki etkileyici plaja sekiz dakikalık yürüme mesafesinde olan Long Beach’in dibinde yer almaktadır. Adanın herhangi bir yerinde bir tuk-tuk’u işaretleyebileceğiniz ana yoldan beş dakikalık bir yürüyüş mesafesindedir.

Küçük bir kusur-Tayland adası tatil köyleri gibi, buradaki yiyecekler çoğunlukla vasat batı yemekleri ve aptalca Tay ücret. Bununla birlikte, onların bahar ruloları harika ve bir ton tavuk hamburger yedim!

Kick Back Bay’de tembel günler

Koh Lanta’ya önceki ziyaretlerimde Back Bay’i hiç kontrol etmemiştim, ama şimdi adadaki en sevdiğim plaj.

Relax Bay, Pra Ae’nin (Long Beach) hemen güneyinde bulunan küçük bir plajdır. Diğer büyük plajlardan çok daha sessiz ve kalabalıkların çoğu Back Bay Resort’ta konuklar.

Su, adada bulunduğum herhangi bir plajın en neti!

Bu nasıl mümkün olabilir?! Andaman’daki popüler adalarda açık olan su görmüyorsunuznullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *