Sorsogon, Filipinler


‘da yapılacak 7 harika şey Sorsogon’a kim aşık olmayacak? Sadeliği, sevimli insanlar ve doğanın büyüleyici cazibesi ile – tüm eyalet kesinlikle herhangi bir gezginin kalbini yakalayacak. Bazı insanların eyaletteki yaşamın sıkıcı olduğunu nasıl düşündüğü garip. Burası yanlış anladılar.

Fotoğraf: Jacques Beaulieu CC BY-NC 2.0

Sorsogon, Bicol bölgesinde bulunan küçük bir eyalettir. İl başkenti olarak 14 belediyeye ve Sorsogon City ile bir şehre bölünmüştür.

Okuyabileceğiniz diğer makaleler:

Filipinler’deki Popüler Şehirler İçin Seyahat Rehberi – Filipinler’de yapabileceğiniz 25 günlük geziler

Bicol Eyaleti, Filipinler’deki En İyi Lüks Otellerin Listesi

Filipinler’de 100 Harika Plajlar -Luzon, Visayas ve Mindanao

Bicol bölgesinde 7 bozulmamış plaj

Alman gezgin: Filipinler Gizli Taşları Keşfetme

Her zaman memleketim Sorsogon hakkında yazmak istedim. Birçok insan bana daha önce sordu, “Bazı iyi yerlere gittin, ama en sevdiğin yer nerede? “Her zaman“ Elbette Sorsogon ”diye cevap verirdim. Sadece büyüdüğüm memleketim değil, aynı zamanda tüm yerin kendisi için. Sadece Sorsogon’u duymak ya da okumak ya da TV’de tartışmak, kalbimi Dugdugudugdug’u dövmek için yeterlidir. Bu konuda kalbimi çırpınan bir şey var ve sanırım saf ve kolay aşk.

Yapılacak çok sayıda şey var, görülecek çok şey var, keşfedilecek ve deneyimlemek. Donsol’deki balina köpekbalıkları ile yüzmeyi veya Pilar’da ateş böceği görüntülemesini duydunuz. Daha fazlasına sahibiz. Sonuçta, göller, şelaleler, kaplıcalar ve doğudan batıdan batıya olan dağlar, plajlar ve dağlar – adını veriyor ve Sorsogon kesinlikle var.

İçindekiler

Sorsogon’da yapılacak 7 harika şeyime göz atın

1. Sawangga Bacon Sorsogon’daki Paguriran Adası
2. Subic Matnog’da plaj kampı
3. Balay Buhay Sa Uma Bee Çiftliği, Bulusan’da bir geri çekilme
4. Irosin, Sorsogon’da San Benon Kaplıcaları
5. Gubat Sorsogon’da Sörf
6. Bulusan Volkan Milli Parkı
7. Sorsogon City Baywalkabout Yazar

Sorsogon’da yapılacak 7 harika şeyime göz atın

1. Sawangga Bacon Sorsogon’daki Paguriran Adası

İyi bir yüzücü değil mi? Çak beşlik! Ortak bir şey paylaşıyoruz. Ve bu adaya giderken, boğulma konusunda endişelenmenize gerek yok çünkü su sadece kulübenizden yürüyebileceğiniz diz derinliğindedir. Şüphesiz gelişmemiş ve sessiz, şehirden bir saatten daha az bir sürüş. Adanın kristal berraklığında mavi suyuna karşı uzun bir beyaz kum dökme, rahatlama için ideal bir yerdir. Lagünü keşfedin ve üst kayalara tırmanın, bazı insanlar uçurumun atlaması için oraya gidiyor – endişelenme, o kadar yüksek değil. Eminim atlamadan kurtulacaksınız, sadece keskin kayalara dikkatli ol, bir hediyelik eşya ile geldim -eğer ne demek istediğimi biliyorsanız.

Fotoğraf: Jeff Gloriana CC BY-NC-ND 2.0

2. Subic Matnog’da plaj kampı

Sorsogon’un size sunabileceği bir başka muhteşem yer, pembemsi beyaz kuma sahip olduğu için iyi bilinen kamp için ideal bir yer olan Subic Matnog’un tanınmış plajıdır. Kristal mavi suyu güneşin altındaki bir elmas gibi parıldayarak, Nemo’nun kuzenlerine bir merhaba diyebileceğiniz dibini görebilirsiniz. Ada tam olarak gelişmiş değil, ama zaten bir gecede kalmak isteyen turistler için çok mantıklı bir fiyat karşılığında kiralık evler, ağaç evleri ve çadır var. Ayrıca, yerlilerin kullanıcılardan küçük bir bağış karşılığında tuttuğu adada temiz tuvaletler var.

Fotoğraf: Raoul Alcantara CC BY-NC-ND 2.0

Ayrıca, nihayet tüm Nemo’nun akrabalarıyla tanışabileceğiniz bir deniz sığınağı olan Juag Lagoon’a atlayan bir ada da yapabilirsiniz. Şnorkelle yüzebilir ve hoşgörülü bir canavar görünümlü balıkla yüzebilirsiniz. Yüzen yazlık kalmak ve oradan balık besleme seçti. İyi bir yüzücü değilseniz, su oldukça derin olduğu için aynısını yapmanızı öneririm. Maceracı hissediyorsanız, kayıkçıdan sizi mağaralardaki uçurum dalış noktasına götürmesini isteyebilirsiniz.

İlgili Makale: Sorsogon’da Ekonomik Konaklama Arama? İyi fırsatlar için Agoda’ya göz atın!

Fotoğraf: Amila Tennakoon CC 2.0
3. Balay Buhay Sa Uma Bee Çiftliği, Bulusan’da bir geri çekilme

Stringless arıları ile kolay ama davetkar bir doğa tesisi, Mt. Bulusan’ın eteklerinde gizlenmiş Balay Buhay Sa Uma Bee Çiftliği.

Biraz barış ve sessiz arıyorsanız, sizin için ideal bir yer buldum. Reklamı yapılan bir yer değil, bu yüzden bu gizli cenneti nerede bulabileceğiniz yerlilere sormanız gerekecek. Kentsel gürültüden güvenli bir şekilde sıkışmış, Sorsogon’daki en sevdiğim yer olduğunu söylemeliyim. Kelebekler ve çiçeklerin yolunda ilerlerken, arı kovanları, tropikal meyveler ve kahve ağaçları ile kaplı, tatlı bir şeyin kokusu ile karşılanın ve sonra hışırtı suyun sesini takip edin.

Soğuk Bahar’ı görebileceğiniz doğa beldesinin işlev salonu.
4. Irosin, Sorsogon’da San Benon Kaplıcaları

Düşünüldüğü gibi “Dünyanın Şampanyası, ”Hot Springs insanları nesiller boyunca bağladı. Bir kaplıcaya daldırmaktan elde edebileceğiniz tıbbi faydalara çok sayıda inanıyor.

Fotoğraf: Brian Henderson CC BY-NC 2.0

Artrit ve diğer rahatsızlıklardan muzdaripseniz veya sadece ağrılı kasları ele alıyorsanız, kaplıcadaki bir daldırma sadece sizin için idealdir.San Benon Hot Springs havuzun üç türü sağlar: soğuk, ılık ve sıcak. Genellikle sıcak havuzda kalıyorum ve size dikkat ediyorum; Sıcaklığa alışana kadar inanılmaz derecede sıcak. Yemyeşil yeşilliklerle çevrili, yer çok yırtılmamış ve sakin bir havanın yayılıyor.

San Benon Hot Springs, Irosin’deki her ıslatmadan sonra gençleştirici bir his yaşayın

5. Gubat Sorsogon’da Sörf

Sörf yapmayı öğrenmek ister misin? Yavaş yavaş Filipinler’deki en yeni sörf destinasyonlarından biri olarak kabul edilmek Gubat Sorsogon. Daha az kalabalık, bu da yeni başlayanlar için favori bir sörf hedefi haline getiriyor. Sadece siz, sörf tahtanız ve dalgalar olabilir. Kurulunuz yoksa, bir saat boyunca bir eğitmen de dahil olmak üzere sadece 350.00 PHP için bir tane kiralayabilirsiniz. Mantıklı bir fiyat gibi geliyor.

Birkaç ay önce, Amerikan YouTube hissi ve sörfçü Caz Isaiah neredeyse bir ay Gubat Sorsogon’da sörf yaptı. Ailenin bir arkadaşı, bizi sörf yapmaya çalışmaya ikna etmeye çalıştı, ama ne yazık ki ikna edici gücü yeterli değildi. Ama şimdi nasıl yüzeceğimi biliyorum, sörf kova listesine bir ek oldu.

İlgili Makale: Sörften öğrendiğim 5 Yaşam Dersleri

Fotoğraf Klaquettes CC BY-NC 2.0
Gubat’taki sörf molası tüm yıl boyunca tutarlı dalgalar üretiyor, ancak en iyisi Ekim ayına kadar Mart aylarında.

6. Bulusan Volkan Milli Parkı

“Mistik”, Bulusan Volcano Natural Park’a girerken aklınıza gelecek olan kelime. Cesur ve büyük Mt. Bulusan’ın dibinde yer alan Bulusan Gölüdür. Yeşil zümrüt suyu hayal gücünüzle oynayacak.

Fotoğraf: Jhay Gamba CC BY-NC-ND 2.0
Tropikal yağmur ormanlarıyla çevrili, ilk başta her şey sessiz görünüyor. Manzaraya girerken, gölün durgunluğunu, cildinizdeki rüzgarın yumuşak dokunuşunu fark edeceksiniz. Ürküydü; Oraya ilk gittiğimde, ondan nasıl tepki vereceğimi bilmiyordum. Sonunda duyularımı devralmasına izin verene kadar doğanın sessizliğini rahatsız etmeye cesaret etmek gibi. İşte o zaman farklı görmeye başladım. Hiç sessiz değildi; Aslında, bütün yer hayatla nabız oldu. Tartışacak başka bir sözüm yok – beni şaşırttı.

Fotoğraf Alex Proimos CC BY-NC 2.0
7. Sorsogon City Baywalk

Oh, ve tanınmış Rempeolas, yani Sorsogon Bay Walk’a gitmeden Sorsogon’dan ayrılamazsınız. Günün herhangi bir saatinde gevşemek için çok ileri gitmek istemiyorsanız, Sorsogon City’de uygundur.

Enerji tasarrufu modumda olmadığımda (bu benim tembel kodum), sabahın erken saatlerinde güneşin doğuşunu görmek ve diğer erken yükselişlerle Rempeolas’ta biraz germek için uyanmayı seviyorum. Sessiz sabah bile, insanlar enerji ile patlıyor. Onları koşarken görüyorsunuz ve egzersiz yaparken insanların yaptıkları her şey. Sorsogon’u ziyaret ettiğinizde, planlarınızla Rempeolas’a bir sabah koşusu eklediğinizden emin olun. Sabah 6:30 civarında bu yüksek sesle, iyimser müziği duyacaksınız ve bir kalabalık toplanmaya başlayacak ve aerobik başlayacak. Terlediğiniz sürece adımlara ayak uyduramayacağınız önemli değil.

Öğleden sonra kalabalıklaşıyor, birçok insan gün batımını görmek veya kano yapmak için oraya gidiyor
Rempeolas’ta gün batımı. Fotoğraf Kaynağı: Arch. Makki Jasareno
Sorsogon’un sunabileceği çok daha fazlası var ve keşfetmekten memnun olacağınız çok sayıda gizli yeri olan küçük bir eyalet. Bu benim yazma girişimim ve kalemimi bununla park etmek istiyorum: Bu makaleyi okuduktan sonra Sorsogon’a aşık olsaydın, sanırım benim için geriye kalanlar – Dagos Tabi! (Gelmeye çok hoş geldiniz!)

Yazar hakkında

Apriel Egama, sınırsız bir mimarlık mezunudur. Tatlıları, kahve ve yağmur ve memnun ağaçları seviyor. Kıyafetli modunda olmadığında boyamaktan hoşlanır. Bir gün bir kedi ve Choochoo ve Chichi adında bir köpek ile küçük bir kulübede yaşıyor. Sonuçta, o sevimli bir pakette dikkat çekici bir yaratık

Instagram’daki yolculuğunu takip edin.

Pinterest’te misin? Bunları sabitleyin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *