Köpeklerle yer mantarı avlamak


Maceracı Kate, bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Bu bağlantılardan bir satın alma yaparsanız, size ek bir masraf olmadan tazminat yapacağım. Teşekkürler!

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş

İtalya dağlarındaki köpeklerle yer mantarı avlamak kesinlikle kendimi hiç hayal etmediğim bir şeydi. Yine de lezzetli Emilia-Romagna aktivitelerimizden biri olarak ortaya çıktığında, içeri girmeye hazırdım!

Kendimi bir tasmanın sonunda büyük, hiperaktif bir evcil köpekle hayal ettim, arkasında koşarken, devam etmek için mücadele ederken burnu yere kadar her yerde koştum.

Peki, tam olarak değildi. Sant’agata Feltria kasabasına turizm başkanının gelmesinden başlayarak.

Grubumuza ve aşağı baktı, sonra gözlerini üzerime dikti. “Ayakkabılarınız iyi değil,” dedi.

…GERÇEKTEN?!

Bir hafta önce Snowdon Dağı’na tırmandığım aynı botlar olan yürüyüş botları giyiyordum. Elbette, çok çekici değillerdi, çünkü Tanrı İtalyanların moda için de öldüğünü biliyorlar, ancak gerçekten kötü bir seçim miydi?

Tam o sırada, bir kamyonet çekildi, iki avcımız içeride. Araçtan çıkmadan önce – kimseye bir kelime söylemeden önce! – Avcılardan biri ayakkabılarıma bakıp “Bu ayakkabılar iyi değil” dedi.

NE?! Christine’in moda spor ayakkabılarından daha mı kötü? Katja’nın yüksek topuklularından daha mı kötü?!

Bunun, Sant’Agata Feltria’daki Truffles’ı avlamaya gelen çirkin ayakkabılardaki her kadında oynadıkları bir şaka olduğunu hissediyorum.

Tepelere doğru yola çıktık, burada hareketsiz inek sürüsü tarafından baktığımız. Bir korku filminden bir şey gibiydi.

Ve av başladı!

Yer mantarı için avlanmayı düşündüğünüzde, muhtemelen domuzları düşünürsünüz. Domuzlar İtalya’da yer mantarı avlar – ancak yeterince hızlı bir şekilde ulaşmazsanız aynı şekilde onları yerler! Kilo başına 2.000 Eur ile riske atmak istemezsiniz. Neyse ki, köpekler, ödüllü yer mantarı yemeden koku duygusunu kullanırlar.

Çok ruhlu köpekler derhal ormana koştu ve o çılgın trüf kokusunu kovalamaya çalıştı.

Avcılar her zaman yer mantarı için avlanmaya başladığında, iki köpekle giderler: daha yaşlı, terbiyeli bir trüf avcısı köpek ve nasıl avlanacağını öğrenen genç bir evcil köpek. Sürekli bir eğitim döngüsüdür.

İtalyanlar bunu nesiller boyunca yapıyorlar-avcılarımızdan biri beşinci nesil bir trüf avcıydı! Büyük büyükbabasının zamanında, iyi bir günde, 20 kilo yer mantarı keşfedeceklerdi. Tabii ki, o zamanlar kimse onları yemek istemedi. Bugün, bir kilo keşfediyorlarsa şanslılar.

Köpeklerin her gün aynı bölgeyi avlayabilmesinin nedeni de dahil olmak üzere, yer mantarı hakkında daha fazla gerçek için ve bir gün önce orada olmayan yer mantarı bulma nedenleri de dahil olmak üzere, videoya göz atın:

Avcıların evcil köpeğin bir trüf bulduğunu nasıl anlayabildikleri hakkında hiçbir fikrim yok! Bana göre, sadece manyaklar gibi koşmuş gibi görünüyordu, deliliklerinin bir yöntemi yoktu.

Ancak avcılar, köpeklerini başka herhangi birinden çok daha iyi biliyorlar ve trüfin nerede bulunduğunu söyleyebilirler. Burada bir tane kazıyor:

Bunu bu zamana kadar çamurdan squelching yapıyorduk. Yürüyüş botlarım kesinlikle doğru seçim olmuştu, çünkü şimdi kenarın etrafında bir inç kalınlığında bir çamur tabakası yaptı. Zavallı Katja, topuklu giydiği gerçeğini yaktı!

O gün bazı yer mantarı keşfettik-yukarıda resmedilen beyaz trüf 15-20 EUR değerinde ve New York veya Paris’teki beş yıldızlı bir restoranda bir yemekte kabuklarla sonuçlanabilir.

Köpeklerle yer mantarı için avlanmak çok ilginç bir deneyim oldu, aynı zamanda Emilia-Romagna’ya ulaşırsanız, bu güzelliklerin bazılarını kendiniz izlemek için trüf açısından zengin Sant’Agata Feltria’ya bir gezi öneriyorum.

Emilia-Romagna Tourism ve Wilde & PRB PR’ye lezzetli Emilia-Romagna blog gezisinde ev sahipliği yaptığım için çok teşekkürler. Tüm görüşler, her zamanki gibi, kendim.

Katenever’den e -posta güncellemeleri alın bir yayını kaçırın. Her zaman abonelikten çıkın!

İlk NameFirst Adı
Son Namelast Adı
E -postanız e -postanız
Göndermek

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *